מכשירי החשמל שישדרגו לכם את המטבח

מכשירי חשמל למטבח

המטבח הוא אחד החללים הכי שימושיים בבית. זהו מקום המשמש לא רק להכנת אוכל, אלא לעיתים גם לשהייה ארוכה ולהתעסקות באוכל כתחביב של ממש. בין אם אתם שייכים לאלו המבשלים מתוך הכרח או לאלו שממש נהנים מקולינריה והכנתה, המאמר הבא יכול להיות לכם מאד שימושי. אנחנו נציג בו כל מיני מכשירי חשמל שונים שאולי לא חשבתם עד היום ברצינות על התועלת בהם והכנסתם למטבח. יש הבדל בין היכרות עם מכשיר מסוים לבין ההבנה באשר ליכולת שלו לייעל את העבודה, לשפר את האוכל ואפילו לתרום לאסתטיקה במטבח.

מארגנים את המטבח ביעילות

בכדי להרגיש יותר טוב במטבח ולייעל את כל תהליך הבישול, צריך לשמור עליו מסודר. יש שני מכשירים שלדעתנו יכולים לתרום באופן משמעותי לסדר וניקיון במטבח שלכם. הראשון הוא טוחן האשפה והשני הוא פח אשפה חכם. כיום, ניתן לרכוש טוחן אשפה טוב וחזק במחירים מאד אטרקטיביים. בתמורה תקבלו הפחתה משמעותית באשפה הרטובה שלכם. זה יקל עליכם מכיוון שלא תאלצו לפנות את אותן כמויות אשפה להן הייתם רגילים. בנוסף, ההפחתה באשפה הרטובה תפחית את הריחות הלא נעימים העולים ממנה. במקום להעביר שיירי מזון כמו קליפות מהכיור לאשפה, אתם נפטרים מהן ישר מהכיור אפילו מבלי לגעת בהן.

פח אשפה חכם הוא המוצר השני שיביא לארגון טוב יותר וניקיון. הוא יאפשר לכם להשליך אשפה מבלי לגעת בו. זהו יתרון גדול מכיוון שלא צריך ללכלך יד בזמן הבישול. ניתן להשליך לפח באופן מאד מהיר ולהשתמש רק ביד אחת לצורך הפעולה. פח אשפה חכם גם עשוי מחומרים סופגי ריחות והוא מונע מהאשפה לעלות על גדותיה ולצאת מהפח. טעינה והוצאה של שקיות נעשית בצורה הרבה יותר חלקה מאשר בפח רגיל.

מכשירי עיבוד מזון

בתחום הזה יש לנו כמה מכשירים שיכולים לייעל מאד כל סוג של בישול. אנחנו נתרכז בשלושה מכשירים הכרחיים לדעתנו: בלנדר מוט, מיקסר נייח ומעבד מזון (פוד פרוססור).

 

בלנדר מוט

בלנדר מוט (או 'מיקסר מוט') זהו מכשיר ידני המיועד ליצור באופן מאד קל מחיות שונות. הוא אידאלי בכדי לרסק רכיבי מרק וליצור מרקם קרמי, למשל במרקי שורש או דלעת. ניתן להשתמש בבלנדר מוט בכל פעם שצריך ריסוק מזון נקודתי. הניקוי שלו מאד פשוט – רק חלק אחד שניתן לשטוף מעט ולזרוק למדיח.

 

מעבד מזון

זהו המכשיר איתו נערבב ונרסק מגוון רחב של תערובות ורכיבים שונים: גזר, פטרוזיליה או אגוזים הם רק כמה דוגמאות. היתרון הוא שהערבוב והריסוק מתבצעים בכלי סגור ויעודי שיכול לשמור על ההתזות בתוכו תוך שהוא מרסק עם הרבה כוח את המזון.

מיקסר נייח

אנחנו מתכוונים למכשיר הגדול שעומד על השיש. המיקסר הידני של פעם נהיה מוצר פחות שימושי עם הזמן ולמעשה, אם יש לכם את שלושת המכשירים שציינו כאן, אין לכם עוד ממש צורך בו. מיקסר נייח יאפשר לכם ללוש בצקים בצורה מקצועית, בכמויות גדולות ולשמור על אחידות הפעולה. כל אלו הם דברים שמאד תתקשו להשיג בלישה ידנית. מיקסר כזה ממש יפתח בפניכם עולם של מאפים ולחמים אותם תוכלו לאפות במטבח הביתי.

מכשירים ייעודיים

לבסוף, תלוי באופי הבישול שלכם, תוכלו להיעזר בשורה של מכשירים המיועדים לפעולות מאד ספציפיות:

  • מכונת גלידה – תוכלו לייצר גלידה מעולה עם רכיבים בריאים שאתם בחרתם.
  • מכשיר להכנת פסטה ביתית – חוויה איטלקית מהנה בעיקר לילדים בגוף ובנפש.
  • מכשיר ייעודי לאפיית לחם – ימלא את הבית בניחוחות של מאפיה.
  • מכשיר לערבוב אוטומטי המורכב על סיר – אידיאלי להכנת פולנטה אותנטית כמו בצפון איטליה! (ויש כמובן ווריאציות כמו פולנטה עם פטריות, אם תרצו לגוון).

בישול נעים!