תחום הרובוטיקה הולך ומשתכלל וכעת הוא גם מוטמע בתעשייה הישראלית!

עולם הרובוטיקה מתקדם בעשורים האחרונים בצעדי ענק. היכולות מתרחבות בהתמדה והעלויות ממשיכות לרדת. הדבר מתבטא באופן טבעי גם בתעשייה הישראלית. זאת, על רקע המודעות הגבוהה בארץ לטכנולוגיה והדגש הרב שמושם עליה, בעסקים, ביזמות וגם בסיוע הממשלתי. אלה כמה נקודות מעניינות כהרחבה על כך.

הרובוטיקה במבט על

רובוטים מסוגלים לעבוד במקום עובדים אנושיים ויותר מכך, לבצע עבודות שבני אדם פחות מתאימים להן. למשל עבודה שהיא מאוד שוחקת ומעייפת, עבודה שדורשת כוח רב יותר משל אדם, עבודה בתנאי סביבה שמסוכנים לאדם ועוד. כמו כן, הרובוטים ניתנים להפעלה רצופה מסביב לשעון, ללא הפסקות. בתחילת דרכם, הם היו יקרים מאוד ולא יעילים במיוחד. אך עם השנים, מחירם הוזל ויכולותיהם השתפרו. תודות לכך, היחס בין ההשקעה הדרושה לתועלת שמתקבלת, הפך להיות אטרקטיבי יותר ויותר עבור עסקים. באמצעות מוצרי חברת רובוטיקה שמייצרת מכונות כאלה, עסק יכול להשיג כיום התאמה גבוהה מאוד של הרובוטים לצרכיו המיוחדים. בחירתם החכמה והפעלתם בצורה טובה, עשויים להביא לייעול משמעותי בפעילות. כמובן, מדובר בעיקר על תהליכי ייצור ושם הרובוטים "מככבים" ובגדול. מסיבות אלה ונוספות, השימוש ברובוטים בתחומים עסקיים רבים, הולך ומתרחב.

מה מציעה ספקית בולטת?

ארק אוטומציה היא ספקית בולטת במיוחד מבחינה זו. ניתן לרכוש ממנה רובוטים ממבחר יצרנים איכותיים, כולל את שירותי העזר השונים לשילובם בפעילות העסק. זה אומר למשל פיתוח בהתאם לצרכיי הלקוח, של תאי עבודה רובוטים ושל התוכנה וממשק המשתמש עבור הרובוטים. החברה גם מתאימה את חלקי הקצה השונים שאיתם הרובוטים יעבדו, על פי אופי העבודה בקו הייצור שבו מדובר. השירותים ניתנים כולם תחת קורת גג אחת, כולל מענה לצורך לוודא, שהתועלות המבוקשות משילוב הרובוטים אכן הושגו. ארק עובדת עם לקוחות מסוגים רבים, כולל חברות מסורתיות, חברות הייטק ויוזמות פרטיות. היא מייצגת שורת ספקיות בינלאומיות של מכונות ההרכבה וקווי הרכבה רובוטיים, מציעה שרות אפיון פתרונות כאלה, התקנתם, הטמעתם ומתן שירות שוטף למכונות.

סוגי הרובוטים הבולטים

כל הרובוטים המודרניים חולקים יכולות בסיס מסוימות. למשל, הם ניתנים לתכנות, כך שאופן פעולתם גמיש ותלוי בדרישות העסק, בכל זמן נתון. פעילותם עצמה, עשויה להשתנות בהתאם לנסיבות בשטח, בעזרת חיישנים ומצלמות שדרכם הם "מבינים" את הסביבה. מעבר ליכולות הבסיסיות, יש עיצובים שונים של רובוטים, שניתן לחלק בגדול לסוגים הבולטים הבאים:

 

 

  • רובוט סקרה (SCARA) – זהו סוג רובוט נפוץ למדי בתעשייה הכבדה, אך לא רק. רובוטי סקרה מצטיינים בהיותם מהירים, מדויקים ופשוטים יחסית לתפעול. כל זאת, ברמת מחיר נמוכה יחסית.
  • רובוט שישה צירים – סוג רובוט גמיש במיוחד מבחינת אפשרויות התנועה, מאחר שהוא מבוסס על תנועה בשישה צירים. חשוב לציין, שסוג רובוט שימושי זה נחשב כרגיל ליקר, אך מחירו ירד בשנים האחרונות.
  • רובוט עכביש – סוג רובוט בעל יכולת האצה טובה מאוד, שימוש מתקדם בראייה ממוחשבת ויתרונות נוספים. רובוט זה מיושם בין השאר לעבודות בתחום המיון והאריזה.

מעבר לסוגי הרובוטים הכלליים האלה, ישנם כמובן מותגי רובוטיקה שהפכו לבולטים במיוחד בשוק זה. למשל מוצרי החברות Yaskawa Motoman או Fanuc. כל אחד מהם, מצטיין במיוחד בהיבטים טכניים מסוימים. עצם ריבוי האפשרויות, בסוגי רובוטים ובספקים, מקל על התאמה מרבית של הרובוטים לכל עסק.

לסיכום

רובוטיקה הוכיחה עצמה כאמצעי ייעול רב עוצמה לעסקים ובמיוחד לקווי ייצור. אך עולם הטכנולוגיה לא מפסיק להתפתח ולהפתיע. מאחר שרובוטיקה היא ביטוי לשילוב של טכנולוגיות רבות, כמעט וודאי שנראה התפתחויות נוספות, גם בתחום זה.