יש גם צד חיובי: האנשים שגילו את היצירתיות במהלך הסגר

שלושה סגרים כבר מאחורינו, כשכל סגר התאפיין בהנחיות שונות, אך לכולם היו קווים משותפים במסגרתם נאלצנו להישאר בבתים (עם הילדים) ולמצוא תעסוקה ופעילויות שיסייעו להעביר את הזמן. ובכן, למרות שיש לא מעט אנשים שלא חיבבו (בלשון המעטה) את השהות בבית, יש מי שדווקא הצליחו להוציא ממנה את המיטב, וגילו את הצד היצירתי שלהם. כתבה מלאה בהשראה ויצירתיות לפניכם.

יצירתיות פורצת גבולות

אם גם אתם מצאתם את עצמכם מעבירים פעילויות יצירה לילדים או רוכשים ערכות יצירה למבוגרים כדי להעביר את הזמן – אתם בחברה טובה. כמוכם, עוד רבים אחרים פנו לעולם היצירה על מנת להבין מה הוא יכול להציע להם ולילדיהם. אולי זה מעודד, אבל יש לא מעט אנשים שמצאו בתחום היצירה תחביב חדש (וחלקם אף החליטו להפוך אותו לעסק), וזה בהחלט לא מפתיע.

פה נעצור לציין שאם גם אתם מתעניינים בתחום היצירה, טוב לדעת שיש לא מעט חנויות יצירה מעולות ברחבי הארץ, מהצפון ועד לדרום. למידע נוסף על מוצרים, תוכלו לבקר בחנות היצירה המקוונת של גרפוס, שם תמצאו שלל חומרי יצירה שמתאימים הן לילדים והן למבוגרים.

רונה, בת 28, התאהבה בשיפוץ רהיטים

"תמיד אהבתי למחזר ולתקן דברים, ואף פעם לא הבנתי למה לזרוק מוצר לפח אם אפשר לתקן אותו ולתת לו חיים חדשים", היא מספרת. "ממש לפני הסגר הראשון עברנו דירה, ולא יכולנו לרכוש רהיטים חדשים בגלל שכל החנויות היו סגורות, ובגלל שהחל הסגר, לא יכולנו למכור את הרהיטים הישנים שלנו, כך שנאלצנו לקחת אותם איתנו לדירה החדשה", היא מסבירה ומחייכת.

"הרהיטים הישנים לא התאימו לדירה, והבנתי שאנחנו עומדים להיות סגורים בבתים עוד הרבה מאוד זמן. לכן, קניתי חומרים ייעודיים לשיפוץ רהיטים, והתחלתי בפרויקט קטן: להתאים את השידה הישנה לעיצוב החדש של הבית. משם כבר המשכתי בשיפוץ כל הרהיטים שנותרו, ולגמרי התאהבתי בתחום."

שירה, בת 35, הקימה עסק של יצירה בנייר

תחום היצירה בנייר הפך לנפוץ מאוד בישראל (קרוי גם סקראפ או סקראפבוקינג), ובשנים האחרונות הוקמו לא מעט קבוצות פייסבוק בתחום ונשים רבות הצטרפו לחדוות היצירה (בתחום זה יש גם גברים, אך כיום רוב הקהל הוא נשי). "כשפרצה הקורונה יצאתי לחל"ת, וחיפשתי תעסוקה, נכנסתי לקבוצות פייסבוק שונות וגיליתי את תחום היצירה בנייר. בגלל שהיה לי הרבה זמן פנוי, ישבתי לצפות בסרטונים שונים של יוצרות מהארץ והעולם, ולמדתי איך בונים אלבומים בצורה מקצועית, ואיך מכינים עבודות מנייר כמו כרטיסי ברכה וקופסאות", שירה כותבת לנו.

"אחרי כמה חודשים, כבר הצטברו אצלי לא מעט אלבומים שהכנתי, והחלטתי לחלק אותם לבני המשפחה, מה שהתקבל בשמחה גדולה. האלבומים שלי עברו מפה לאוזן, והתחלתי לקבל בקשות ממכרים ואנשים שונים, שרצו שאכין להם אלבומים. בשלב הזה הבנתי שזה יכול להיות עסק נחמד", היא מספרת. שירה הקימה ערוץ יוטיוב, ולמדה לעומק על צילום סרטונים לאינטרנט, כך היא צילמה במשך כמה חודשים סרטוני הדרכה שונים בהתאם לטכניקות שהיא למדה. "בגלל שלא חזרתי לעבוד מאז, החלטתי להקים עוסק פטור ולמכור את העבודות שלי, וזה כיף גדול", היא מסכמת.

יש גם צד חיובי: האנשים שגילו את היצירתיות במהלך הסגר

ליאת, בת 23, יוצרת עבודות מקרמה

"לא האמנתי כמה מקרמה הוא תחום כיפי" היא מצהירה בתחילת הריאיון. "הזמנתי את כל החומרים מאלי אקספרס, וצפיתי שעות בסרטונים כדי להבין איך לקשור את החוטים בצורה נכונה. אחרי שנכנסתי לתחום יותר לעומק, התחלתי להזמין חומרי יצירה מחנויות ישראליות, ויצרתי כל כך הרבה עבודות מקרמה, שהייתי חייבת כבר לחלק אותם לחברים" היא מספרת. "השיא היה כשחברה שלי התחתנה בחתונות קורונה ביתית, וביקשה ממני לעצב את החופה עם חוטי מקרמה ולוכדי חלומות, וזה אחד הפרויקטים שהכי ריגשו אותי בשנה הזו".

תמיר, בן 32, למד להכיר מקרוב את עולם הציור

"אם הייתם שואלים אותי לפני שנה, בחיים לא הייתי מדמיין שאני אצייר", הוא אומר. "הכל התחיל בסגר השני, פוטרתי מהעבודה וחיפשתי דרך להעסיק את עצמי. בהתחלה הייתי יושב מול הטלוויזיה ומצייר באופן חופשי, עד שהחלטתי ללמוד לצייר כל מיני אלמנטים שונים". תמיר החל ללמוד ציור באינטרנט, והיום הוא מצייר שלל ציורים במגוון רחב של תחומים וסוגים, "אני מאוד אוהב לעבוד עם צבעי פחם, ובמקביל גם לצייר ציורים בצבעי אקריליק. כל התחום הזה מוציא ממני כל כך הרבה יצירתיות", הוא מסכם.

לא מעט אנשים גילו את הפן היצירתי בחייהם במהלך ימי הקורונה, ויש מי שאפילו הפכו את התחביב למקצוע. בהחלט משמח לראות, שגם דברים טובים קרו בשנת 2020.