מרשות השידור לכאן: השינויים שחלו בתחנות הרדיו השונות

מרשות השידור לכאן

הגוף הציבורי שהיה אמון על שידורי רדיו וטלוויזיה נקרא 'רשות השידור'. זהו גוף בו העובדים היו בעלי קביעות, מאוגדים ועם הרבה כוח וגם נכונות להשתמש בו. כל הרפורמות לשיקום שלו עלו בתוהו כאשר אחת הסיבות העיקריות הייתה חוסר נכונות של העובדים להגיע להסכמות ולהתייעל. מכיוון שלא היה ניתן לפטר את אותם עובדים, החלופה היותר פשוטה הייתה לסגור את הרשות לגמרי ולפתוח מחדש תאגיד שידור שנקרא 'כאן'. עם הקמתו בשנת 2017 התאגיד הזה לקח על עצמו להפעיל גם את תחנות הרדיו הציבוריות (מלבד גלי צה"ל). שינויים הארגוניים הובילו שינויים גם באופי הפעולה של שידורי הרדיו עצמם עליהם נדבר כאן בהמשך.

תחנות רדיו ותיקות משנות את עורן

השינויים בתחנות הרדיו השונות היו בצוות ובשדרים לפני הכל. חלק מהשדרים והטכנאים נשאר עוד מימי 'רשות השידור' אבל אליהם הצטרפו הרבה בעלי מקצוע חדשים. התוכניות השונות קיבלו הזבה חשיפה אצל צעירים שהגיעו בעקבות שדרים צעירים יותר.

סה"כ, חולש כיום תאגיד כאן על שמונה תחנות רדיו. רבות מהן, ממשיכות את התחנות הוותיקות: 88FM, רשת ב, קול המוזיקה ורשת ג' למשל הוחלפו על ידי 'כאן 88', 'כאן ב', 'כאן קול המוזיקה' ו'כאן גימל'. התחנות הללו נאמנות לתכנים הקודמים שלהם – מוזיקה, אקטואליה, מוזיקה קלאסית  ומוזיקה ישראלית. השינוי הוא באופן ההפקה של התוכניות.

מרשות השידור לכאן

מי עורך, ומי משדר?

ברשות השידור, כל שדרן היה עורך את המוזיקה לעצמו. בתאגיד "כאן" יש עורכים שתפקידם לערוך את כל התוכניות כמעט והם אינם שדרים. השינוי ניכר בכך שהעריכה יותר נכונה ו'מדויקת' לאורך היום. חלק מהקסם של התוכניות הישנות ב88FM אבד והן נהיו יותר אחידות באופי.

תחנת כאן 88 זכתה לשדרנים רבים שלא היו מאד מוכרים והם זוכים לתוכניות של עצמם, למשל: רועי חסן, תומר גרשנמן, איבון סאסא ועוד. בעקבות השינויים השונים, התחנה הפכה ליותר פופולרית והיא כיום די מוכרת.

כאן תרבות

התאגיד צירף את 'כאן תרבות' כתחנה שעוסקת בכל מיני היבטים של התרבות הישראלית ובכלל. ניתן להאזין שם לתוכניות שלא היו קיימות קודם, שעוסקות בסיפורים שמאחורי השירים המפורסמים, תוכניות על תרבות מזרחית או עם תכנים להט"בים שונים. כמו כן, למרות שכאן ב עדיין מתבסס על תוכניות ישנות ומוכרות, צורפו אליו בכל זאת גם תכנים חדשים ומוצלחים כגון: 'קלמן ליברמן', 'כאן הלילה' עם יעקוב אייכלר ו'דקללוינסון' עם ירון דקל וחיים לוינסון.

 

מבחינה טכנית, תאגיד כאן העלה אתר חדש לגמרי בו זמינים כל התכנים להאזנה באינטרנט. בהתאם לטרנד שמשפיע על כל חתנות הרדיו, גם בתאגיד שמים דגש על הרשתות החברתיות השונות בראשן פייסבוק. ערוץ מדיה נוסף שפותח הוא הפודקאסטים. כיום ניתן למצא פודקאסטים של כאן שעוסקים במגוון נושאים, החל מעסקים, דרך מדע, ספורט ותרבות ועד לכאלו שמיועדים לילדים.